diumenge, 30 de juny del 2024

Q14: Victus, Robinson Crusoe, Nemesis: Lockdown, Gran Austria Hotel, Horrified





Com cada setmana, hem jugat a alguns jocs de taula i us explico...



 
*Victus* és el joc basat en la novel·la històrica d’Albert Sánchez Piñol, on s’intenta defensar Barcelona del setge de les tropes espanyoles i franceses de Felip V de Borbó a principis del XVIII. Barcelona, amb 35.000 habitants va resistir casi dos anys la molt superior ofensiva borbònica, va rebre prop de 30.000 bombes (casi una per habitant), fins que l’onze de setembre de 1714 els barcelonins van ser derrotats i no es va poder evitar que Felip V suprimís la llengua, les institucions i les llibertats catalanes subjugant Catalunya a les lleis de Castella. L’objectiu del joc és representar aquest episodi històric i defensar la ciutat fins l’11 de setembre, i aquesta vegada, després d’un patiment constant, els nostres heroics jugadors ho van aconseguir! Resistir és vèncer!

 


Mentrestant, a una illa perduda a l’oceà al joc *Robinson Crusoe* els jugadors eren nàufrags que també es van passar els dies patint. Explorar l’illa, millorar el refugi i la tecnologia, recol·lectar recursos i intentar superar la falta d’aliments, el clima advers i esdeveniments inesperats col·laborant sempre, ja que si un sol nàufrag perd la vida, la partida acaba amb derrota. L’organització i la solidaritat son imprescindibles, però el cansament va esgotar els nàufrags. Malgrat tot recordeu: Sobreviure és vèncer!  



També vam tornar al planeta Mart i a la base científica de *Nemesis: Lockdown* on el nostre conserge al qual casi li quedava una setmana per jubilar-se va acollir dos supervivents d’una nau espacial dins del complex científic. Tots tres van haver de ajudar-se relativament per lluitar de nou contra els estranys alienígenes nocturns i fugir de les instal·lacions. Però els dos supervivents acollits tenien objectius diferents a la jubilació i el conserge no va poder cobrar la pensió. L’autodestrucció del complex va donar la victòria a un dels personatges, encara que fugir era vèncer!

 


A *Gran Hotel Austria* gerents hotelers de Viena vam competir per tenir els clients satisfets i les instal·lacions perfectes per destacar als ulls de l’emperador tot menjant deliciosos strudels. I finalment a *Horrified* vam intentar acabar amb els monstres clàssics de tota la vida: el de Frankestein, el de la llacuna negra, Dràcula i la seva núvia, la Mòmia, l’Home llop... Vam utilitzar les nostres habilitats per resguardar als ciutadans però el pànic va acabar amb nosaltres. I mira que sabíem que no tenir por és vèncer!


 
Que no desaparegui el vostre esperit lúdic!

Homedeneu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada