dissabte, 31 d’agost del 2024

Q24: Arkham Horror: El círculo roto, Brass Birmingham, Pócimas y brebajes, Hanabi



Com cada setmana, hem jugat a alguns jocs de taula i us explico...

 

El passat divendres ens vam reunir un grup d'amics per gaudir d'una tarda plena de jocs de taula. Com és habitual, les taules estaven plenes de bon ambient, rialles i una mica de picardia competitiva. En aquesta ocasió, vam decidir provar quatre jocs ben diferents: Arkham Horror: El círculo roto, Brass Birmingham, Pócimas y brebajes i Hanabi. Cada joc va portar la seva pròpia dosi de tensió, estratègia i, per descomptat, diversió. Us en faig cinc cèntims, perquè pugueu reviure la nostra experiència i, qui sap, potser inspirar-vos a provar-los també.

Arkham Horror: El círculo roto

La tarda va començar amb un aire d'inquietud i misteri quan vam desplegar Arkham Horror: El círculo roto. Aquest joc cooperatiu ens transporta al món de Lovecraft, on els jugadors assumeixen el rol d'investigadors que han de desentranyar misteris esotèrics i enfrontar-se a horrors sobrenaturals. La sensació que alguna cosa molt dolenta estava a punt de succeir ens va acompanyar des del primer moment, amb la terrible ombra d'Azathoth planant sobre nosaltres.


 

Durant la partida, cada jugador va haver d'aportar el millor d'ell mateix. Amb l'amenaça creixent de les forces del mal, vam haver de prendre decisions difícils, equilibrant la necessitat d'investigar amb la de sobreviure. Afortunadament, vam aconseguir sobreviure, però només amb la sensació que la nostra victòria era temporal. Això sí, quan les ombres es fan massa llargues, més val tenir una llanterna a mà i, sobretot, no perdre el seny!

 Brass Birmingham

També ens vam endinsar en la revolució industrial amb Brass Birmingham. Aquest joc de construcció d'imperis ens trasllada a la Anglaterra del segle XIX, on els jugadors han de desenvolupar indústries, construir canals i ferrocarrils, i negociar recursos per prosperar econòmicament. La combinació de planificació estratègica i interacció amb els altres jugadors fa que cada decisió sigui crucial.


 En Jordi, amb una sèrie de moviments hàbils, va aconseguir aixecar un imperi industrial que va eclipsar els intents de seguir-li el ritme. El més sorprenent? Ho va fer amb la suor del front... dels altres jugadors! Hahaha. Al final, encara que la victòria va ser seva, ens va quedar el record d'una partida plena de tensions i oportunitats perdudes. I, qui sap, potser la propera vegada algú aconseguirà robar-li la corona d'empresari de l'any!


 Pócimas y brebajes

Després d'una ràpida pausa per recarregar energies, vam treure les olles i els ingredients màgics per submergir-nos en l'alegre món de Pócimas y brebajes. Aquest joc, que combina estratègia i una mica d'atzar, ens posa en la pell d'apotecaris que han de crear les millors pocions per guanyar punts. Cada ronda, els jugadors treuen ingredients d'una bossa per afegir-los a la seva poció, però amb precaució, perquè massa ingredients dolents poden fer explotar la poció!


 L'emoció d'aquest joc és gran. Cada cop que traiem un ingredient de la bossa, el cor ens batega una mica més ràpid. "Serà aquest el que faci explotar la poció?", ens preguntem a cada moment. I és que, al final, tant si guanyes com si perds, el més important és gaudir del procés. De fet, vam descobrir que l'humor sempre és el millor ingredient per una poció exitosa!

 Hanabi

Per acabar la vetllada, vam decidir jugar a Hanabi, un joc cooperatiu on els jugadors han de crear el millor espectacle de focs artificials. La gràcia del joc és que cadascú pot veure les cartes dels altres, però no les seves pròpies, i només amb pistes subtils, els jugadors han d'ajudar-se mútuament a col·locar les cartes en l'ordre correcte.


 Aquest joc aparentment senzill es va convertir ràpidament en un repte de comunicació i deducció. Vam descobrir que donar informació clara i que l'altra persona l'entengui correctament no sempre és tan fàcil com sembla. A més, vam haver de controlar el nostre llenguatge corporal, perquè, sense adonar-nos-en (o a vegades conscientment), enviàvem missatges amb les expressions facials o els gestos. Les errades de comunicació van provocar situacions còmiques, amb cartes mal col·locades i alguna exclamació de "Però com no ho has entès!". 

Al final, entre rialles, vam aconseguir completar l'espectacle de focs artificials, encara que potser no tan brillant com ens hagués agradat. Però no passa res, perquè en aquest joc l'important és la diversió compartida. I a Hanabi, la diversió i les rialles estan garantides.

Si esteu buscant una manera de passar una tarda amb amics, no dubteu a provar algun d'aquests jocs. Us garantim que les hores passaran volant, entre estratègies, i rialles. Fins a la propera partida

Que no desaparegui el vostre esperit lúdic!

Homedeneu

2 comentaris:

  1. Tinc el joc Brass Birmingham i ho he jugat com unes 3 o 4 vegades i sempre tinc la sensació que no arribo fer el que he de fer, torn rere torn, crec que és un joc qui el coneix bé té molt avantatge sobre els altres jugadors. és la meva opinio.
    Postdata: mai he guanyat 😂 jaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, això passa molt amb els jocs de mecànica intrincada com els euros, qui l'ha jugat alguna vegada va un pas per endavant en la comprensió de les estratègies, i està més avançat en la corba d'aprenentatge.

      Elimina