diumenge, 11 d’agost del 2024

Q21: Star wars: El Borde Exterior, Las ruinas perdidas de Arnak, Tiranos del Underdark, Aventuria



Com cada setmana, hem jugat a alguns jocs de taula i us explico...


Aquesta vegada, la quedada es va omplir d'aventures espacials, exploracions en illes misterioses, conquestes subterrànies i duels amb moments d'emoció, rialles i alguna que altra jugada inesperada.

 

La quedada va començar amb Star Wars i un joc que ens va portar directament a la famosa galàxia llunyana, però una mica més lluny, concretament al “Borde Exterior”. En aquest joc, els jugadors assumeixen el paper de contrabandistes, caçadors de recompenses o mercenaris que intenten fer-se un nom als marges de la galàxia, tot evitant ser atrapats per l’Imperi o caure en mans dels seus rivals. Cada jugador comença amb una nau modesta i un somni de convertir-se en una llegenda galàctica.

 


El tema del joc és fascinant per a qualsevol fan de Star Wars. A mesura que exploràvem l'espai, completàvem treballs de dubtosa legalitat i ens enfrontàvem a enemics, l'objectiu era guanyar punts de fama. A través d'un sistema de cartes d'esdeveniments i objectius personals, cadascú seguia el seu propi camí, amb la possibilitat de millorar la seva nau o contractar tripulació. Les mecàniques de moviment i gestió de cartes mantenen un equilibri perfecte entre la tàctica i l'atzar, creant una narrativa única per a cada partida.

 


Tot i que la meva intenció inicial era convertir-me en un contrabandista astut, vaig acabar perseguint als meus rivals caçadors de recompenses que volien fer-me fora de l'espai. Al final, la partida va ser molt renyida, i com sempre, l'atzar va jugar un paper crucial, amb uns daus que van decidir el meu destí en un combat espacial èpic. Però, com sol passar, el millor no és guanyar, sinó recordar les vegades que gairebé perds... Una cosa és segura, si et vols sentir com un veritable bandoler de l'espai, aquest joc és per a tu. I recorda: si veus un Wookie enfurismat, millor corre!

 

 

Després de la galàxia, ens vam traslladar a una illa remota i misteriosa amb “Las ruinas perdidas de Arnak”. Aquest joc combina exploració i gestió de recursos en un lloc ple de ruïnes antigues, tresors amagats i, per descomptat, perills desconeguts. Els jugadors fan el paper d'exploradors que han arribat a aquesta illa per descobrir els seus secrets i, si tenen sort, obtenir la glòria i la fama.

 


Arnak és un joc de construcció de baralles amb una forta component d'exploració. Cada ronda, els jugadors utilitzen cartes per realitzar accions com explorar nous llocs, excavar ruïnes o adquirir artefactes que els ajudaran en la seva aventura. La mecànica del joc és subtil però profunda, amb moltes decisions interessants a prendre. Hauries d'invertir els teus recursos en avançar per la pista de recerca, o millor en reunir més tresors? Quina és la millor manera de maximitzar els teus punts? I qui sap, potser acabaràs descobrint que, de tant en tant, és millor deixar un tresor enterrat!

 


Després vam descendir al subterrani per endinsar-nos en les profunditats fosques del “Tiranos del Underdark”. Aquest joc ens posa en la pell de caps de diferents cases drow que competeixen pel control del Underdark, un món subterrani ple de misteri, traïcions i foscor. L'objectiu del joc és simple: dominar el territori i eliminar els rivals, utilitzant una combinació de tàctica i gestió de recursos.

 


La mecànica central del joc és la construcció de baralles. Cada jugador comença amb un conjunt de cartes bàsic, que s'anirà ampliant amb cartes més potents a mesura que avancin. A més, cal controlar el tauler mitjançant unitats, capturant ciutats i desplaçant als adversaris. La clau està en la gestió equilibrada dels recursos, i en saber quan atacar o defensar, i quan contractar aliats de confiança o traïdors que sabotegin els altres jugadors. No hi ha aliats fidels a les ombres!

 


Per acabar el dia, vam decidir relaxar-nos amb una mica de fantasia amb “Aventuria”, un joc de cartes que ens submergeix en un món d'herois, monstres i màgia. En aquest joc, els jugadors assumeixen el rol d’aventurers que col·laboren per completar missions i enfrontar-se a perills. Cadascun té un mazo de cartes personalitzat que representa les habilitats, equipament i encanteris del seu personatge.

 


Aventuria es destaca per la seva mecànica de cartes tàctica, on cal gestionar els recursos per jugar cartes i activar habilitats. El joc pot ser cooperatiu, així que els jugadors han de treballar junts per derrotar els enemics i superar els desafiaments. És un joc ràpid, amb molta interacció i emoció en cada partida. A més, l’ambientació és rica, i et fa sentir com si estiguessis realment enmig d’una campanya èpica de rol.

 

Que no desaparegui el vostre esperit lúdic!

Homedeneu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada