diumenge, 14 de juliol del 2024

Q17: Altar Quest, Sabika, The Few and Cursed


 

Com cada setmana, hem jugat a alguns jocs de taula i us explico...

 

 


”Altar Quest” és un joc col·laboratiu d’estil d’exploracions de masmorres amb unes baralles modulars que poden configurar moltes aventures, i amb uns herois amb característiques asimètriques que es poden anar millorant al joc de campanya. Entrar, superar als enemics, activar la màgia dels Altars de la masmorra i sortir vius es diu aviat. Els tres personatges que vam entrar ho vam aconseguir, però vam haver de sortir més ràpids que quan volem evitar una trucada de telemàrqueting. 

 


Segurament el nom, el tauler i la escenografia us recordarà al veterà joc “Hero Quest” però aquí acaben les semblances. Us deixo un divertit vídeo musical per aquells que volen recordar aquell joc...

 

 

Mentrestant, fora de la masmorra, a la Granada entre els anys 1232 al 1492, sobre el turó “Sabika”, la dinastia nassarita construïa un dels conjunts arquitectònics i monumentals més famosos i impressionants del món: La Alhambra. Desenvolupar muralles, torres, palaus, jardins, i omplir de iconografia i poemes de l’islam clàssic els edificis serà l’objectiu que com a nobles nassarins ens van mantenir ocupats en aquest Eurogame.

 


Obtenir ingressos de rutes comercials per pagar els impostos als reis farà que necessitem crear també rutes comercials des de el Marroc a Orient i Europa. La caiguda de Granada farà que la partida acabi, i només un de nosaltres va aconseguir malgrat l’expulsió dels àrabs, ser recordat com el nassarí més influent. Si bé els primers torns del joc poden semblar suaus, l’encariment de les accions i l’ordre de joc dificultaran molt la nostra estratègia. Aquí també vam sortir ràpid de la península, però vam deixar viu el record a l’Alhambra.

 


 “The Few and Cursed” és un joc d'aventures d'acció competitiu o cooperatiu dissenyat per Mike Gnade, on els jugadors han d'explorar el desert de l'oceà Pacífic i obrir-se pas entre bandes, capturar les recompenses més grans, derrotar monstres, completar feines i descobrir artefactes sobrenaturals en el seu camí cap a la fama o la infàmia. Basat en una famosa sèrie de còmics de Felipe Cagno i Fabiano Neves, el joc de taula amplia la història dels còmics i dóna vida als seus personatges i criatures amb aventures i miniatures sorprenents!

 


El joc ens transforma en supervivents a un món on la major part de l'aigua es va evaporar durant la nit en un misteriós esdeveniment apocalíptic el 1840. Tot i que el que quedava de la humanitat va trobar una manera d'adaptar-se utilitzant l'aigua, l'actiu més valuós del planeta, com a moneda, la supervivència va convertir el món en un erm malvat on es mata o es mata. Però per a cada foscor hi ha llum, i entre els pocs i maleïts hi ha aquells disposats a lluitar per portar l'equilibri a la terra. 


Un joc que vam poder veure en portuguès gràcies a un company que l’ha portat de l’altre banda de l’oceà, que avui en dia el tenim ple d’aigua...

 

Que no desaparegui el vostre esperit lúdic!

Homedeneu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada